top of page
CTweb.jpg

Beyin Tümörü Cerrahisi

Beyin Tümörü Cerrahisi: Hizmetler

Çoğu beyin tümörü için genel tedavi cerrahidir. Bir beyin tümörünü çıkarmak için önce kafatasında bir pencere açılır, sonra mümkün ise tümörün tamamı çıkarılmaya çalışır. Eğer mevcut tümörün tamamen çıkarılması beynin hayati bölgelerine zarar verebilecek ise, güvenli sınırlar içerisinde tümörün olabildiğince fazlasının çıkarılmasına gayret edilir. Kısmi çıkarma bile, beyin üzerindeki baskıyı azaltarak, semptomları hafifletmeye yardımcı olur. Ayrıca ileride radyasyon tedavisi ve/veya kemoterapi uygulanacak tümör miktarını azaltır.

 

Bazı tümörlerin tam ya da kısmi çıkarılması mümkün olamaz. Bu gibi durumlarda, sadece biyopsi yapılabilir. Biyopsi ile alınan küçük tümör parçası, içerdiği hücre tipinin belirlenmesi için Patoloji bölümüne gönderilir. Çıkan Patoloji raporu, hangi tedavinin uygulanacağına dair verilecek karar için çok önemlidir.

 

Bazen sadece bir iğne ile biyopsi yapılır. Bu işlem için tümörün tam yerini belirlemek amacıyla özel bir kafa çerçevesi ya da Nöronavigasyon adı verilen özel cihazlar kullanır. İşlem sırasında kafatasına küçük bir delik açılır ve ardından tümöre bir iğne ile girişim yapılarak biyopsi yapılır. Yine alınan parça, doku tanısı konulması için Patoloji bölümüne gönderilir.

Yukarıda bahsedilen tüm cerrahi yöntemler Doç. Dr. Göktuğ Akyoldaş tarafından uygun hastalara başarı ile uygulanmaktadır.

Yapılan cerrahi tedaviler ile ilgili sorularınız var ise çekinmeden bize ulaşın.

  • LinkedIn

Bu websitesinde tüm bilgiler genel bilgilendirme amacı içermektedir. Tanı ve tedavi amacıyla kullanılmamalıdır.

bottom of page